Om
Aleso Utbildning AB är idag kända i hela Sverige som en av de få stora aktörerna på utbildningar i Yrkeskunnande för Trafiktillstånd, de andra kallar sina utbildningar bland annat Eget på väg och Bliv. Skillnaden på våra utbildningar är att Aleso har för alla transportgrenarna: Gods, Buss och Taxi. Vi är också unika med att de som går utbildningen har oss som stöd hela tiden tills de klarat proven, vi garanterar också att de ska klara proven.

Total erbjuder vi ett 30-tal utbildningar i huvudsak inom transport, industri och entreprand. Förutom utbildning jobbar vi med konsulttjänster, adminstration, rådgivning och försäljning av produkter.

Alla våra lärare har en lång erfarenhet ifrån sitt utbildningsområde, vi är certiferade och godkända utbildare av flertalet olika myndigheter och organsationer. Befintliga kunder och tidigare elever är i särklass vår starkaste marknadsföring.

Vi utbildar i Göteborg på vårt huvudkontor eller ute hos våra beställare i hela Sverige. Vår kundkrets består av allt från privatpersoner till offentlig sektor, vi känneteckans för vår höga kunskap och flexibilitet, vi löser det mesta. Välkommen att testa Aleso och bli vår nya sammarbetspartner.

F.d. MariTerm
MariTerm ombildades år 2009 till flera olika delar. Mikael Alesö köpte utbildningsdelen, därav namnet Aleso Utbildning AB. MariTerm finns fortfarande kvar i Höganäs med lastsäkring som sin specialitet.